Mobilpris

Annonse


Slik blir mobilskatten

MobilprisForvirringen har lenge hersket om hvordan den nye mobilskatteordningen egentlig vil slå ut. Nå har skattedirektoratet kommet med noen etterlengtede presiseringer.

Betaler uansett privat forbruk

Fra 1. januar ble det innført såkalte sjablonbeløp som legges til grunn for skattetrekket dersom du har mobil, hjemmetelefon eller bredbånd betalt av arbeidsgiver. Skattedirektoratet legger her vekt på om du har mulighet til å bruke mobilen i privat sammenheng, og ikke om du faktisk bruker den.

Dersom du kun har mobiltelefon betalt av arbeidsgiver er sjablonbeløpet 4000 kr. Det vil si at dersom du har et skattetrekk på 36 prosent, betaler du 1440 kr i skatt for fordelen av å ha fri mobil. Beløp over 4000 kr er skattefritt.

Skatter fullt av privat bredbånd

Dersom du har dekket bredbånd, mobil og hjemmetelefon av arbeidsgiver og bruker alle disse i jobbsammenheng, er sjablonbeløpet 6000 kr. Det vil si at du betaler 2160 kr med et skattetrekk på 36 prosent.

Annonse


Dersom arbeidsgiver dekker bredbånd og hjemmetelefon som du ikke bruker i jobbsammenheng, skal hele beløpet beskattes. Det vil si at dersom bredbåndet ditt koster 6000 i året og hjemmetelefonen koster 4000 i året, skal du betale skatt av et beløp på 10 000 kr.

– 3G er ikke bredbånd

Dersom arbeidsgiver i tilegg betaler for dyre SMS-tjenester, nedlasting av TV-programmer og annet innhold, skal dette beløpet skattes av fullt ut. Skattedirektoratet vil heller ikke regne 3G-mobiler som bredbånd foreløpig, men åpner for å endre dette etter hvert. Antivirus og brannmur dekket av arbeidsgiver er skattefritt.

Kilde:
Skatt.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse