100 dollars PC

Annonse


Gratis-PC fra Intel

100 dollars PCDen amerikanske forskningsinstitusjonen Massachusetts Institute of Technology (MIT) har presentert en maskin som skal koste 100 dollar (om lag 650 kroner). Den er utstyrt med sveiv for områder der strøm ikke er tilgjengelig. Prosjektet støttes blant annet av AMD og Google, og er ment som et tilbud til befolkningen i fattige land.

Kritiske røster

Bill Gates uttalte for to uker siden at han har liten tro på dette prosjektet. Dette fordi maskinvaren bare utgjør en brøkdel av kostnadene ved å utvikle og lage en PC. Han har – ikke overraskende – mer tro på Microsofts Origami-prosjekt, som er en PC i miniformat.

Representanter for Intel har også uttrykt seg kritisk til MIT-varianten, som har prosessor fra erkerivalen AMD. De mener maskinen betyr en undervurdering av IT-behovet i fattige land. Nå lanserer de i stedet et alternativ: Edu Wise Educational Notebook.

Gratis til gode formål

Konseptet ble vist fram for brasilianske journalister i går av Intel-sjefen Paul Otellini. Maskinen vil i utgangspunktet koste fire ganger så mye som MIT-varianten – 400 doollar (om lag 2600 kroner).

Annonse


Men Intel sier at de vil gi den bort gratis, om formålet tilsier det. Hvilke formål dette skulle være, spesifiserte Otellini ikke. men siden pressekonferansen skjedde i Brasil, kan dette være ett av de første landene som får gratismaskinen.

Se bilder av maskinen HER.

Kilder:
The Inquirer
IDG Brasil

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse