Bluetooth

Annonse


Ekstrem hastighet på Bluetooth

BluetoothBluetooth SIG har valgt å benytte multi-band OFDM-versjonen av UWB (Ultra Wideband), som skal øke dagens hastighet med 100 ganger i neste generasjon av Bluetooth-standarden. Da vil man ende på hastigheter over 100 Mbit. Neste generasjon skal være på banen i 2008 og vil da kunne brukes til å streame både lyd og bilde.

– Denne vil møte kravene for å synkronisere og overføre store mengder data over høye hastigheter. Samtidig vil det gi muligheten til høykvalitets video- og audioapplikasjoner på portable enheter, multimedieprojektorer og TV-er, skriver Bluetooth SIG i en pressemelding.

Fremdeles lite strøm

Selv om kapasiteten økes såpass drastisk skal teknologien fremdeles bruke lite strøm, slik at den fortsatt kan brukes i mobiltelefoner og handsfreesett. Hastigheten på den nye standarden vil nå kunne konkurrere med WiFi, men rekkevidden vil være langt mindre, derfor vil det ikke være noe reelt alternativ.

Prototyper på den den teknologien vil dukke opp i løpet av tredje kvartal i 2007, mens det er ventet at enheter med den neste Bluetooth-versjonen vil være i butikken i begynnelsen av 2008.

Annonse


Kilde:
Bluetooth SIG
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse