Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Advarer mot IE-fiks

Igjen har noen kommet Microsoft i forkjøpet med en fiks til Internet Explorer. Denne gangen rådes du imidlertid til å styre unna.

Da russeren Ilfak Guilfanov slapp sin fiks for de siste alvorlige Explorer-feilene i januar, ble disse anbefalt av sikkerhetsekspertene. De to uoffisielle fiksene som ligger ute nå, anbefales ikke.

– Bruk andre nettlesere

I stedet anbefales Explorer-brukere å skru av Active Scripting-funksjonen i Internet Explorer, alternativt bruke en annen nettleser.

Feilen i Explorer handler om hvordan nettleseren behandler såkalt Active X scripting. Denne sårbarheten kan utnyttes til å installere spionvare og reklameprogrammer på PC-en din. Dersom du skrur av Active X og fortsatt bruker Explorer som nettleser, kan dette påvirke hvordan noen nettsider vises.

Microsoft jobber med fiks

På generelt grunnlag advarer eksperter mot å installere fiks som ikke er godkjent av Microsoft. Microsoft sier de jobber med en fiks, som foreløpig ligger an til å bli sluppet med selskapet offisielle sikkerhetsoppdatering 11. april. Microsoft utelukker imidlertid ikke at den kan komme tidligere.

Kilde:
News.com

Stikkord: windows