Lego NEXT Mindstorms robot

Annonse


Ny Lego-robot klar

Lego NEXT Mindstorms robotDen nye robotgenerasjonen ble første gang presentert på CES-messen i las Vegas i januar, men først nå blir de avanserte lekene tilgjengelige for folk flest.

Kan «føle» og «se»

Blant nyhetene er en flunkende ny 32-bitsprosessor, støtte for trådløs styring via Bluetooth og USB-inngang for opplasting av ny firmware og instruksjonssett. Den nye roboten har i tillegg tre interaktive servomotorer.

Roboten kjenner igjen farger, og har også en skala for gjenkjenning av lysintensitet og lyder. I tillegg har den sensorer som gjør at den kan «føle», og kameraer som kan måle distanser og oppdage bevegelser.

Nå også for Mac

Som tidligere generasjoner Mindstorms-roboter styres NEXT via programvare. Denne programvaren er nå for første gang tilgjengelig for Mac, i tillegg til PC.

Annonse
Prisen blir 250 dollar i USA (rundt 1600 norske kroner). Blant landene som starter fohåndssalget 1. april er Sverige, men Norge er ikke nevnt i pressemeldingen. Roboten kommer først i butikkene i august.

Oppdatert: 27/3-2006 kl. 11.40

Kilder:
Shop.lego.com
Mindstorms.lego.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse