USA frlagg

Annonse


USA-støtte til Apple

USA frlaggUSAs handelsminister Carlos Gutierrez uttalte i natt på TV-kanalen CNBC at han støtter Apple i deres syn på beskyttelse av intellektuell eiendom.

Må åpne FairPlay

Men på politikervis la han til at han måtte studere det franske vedtaket nærmere før en eventuell offisiell reaksjon fra den amerikanske regjeringen mot Frankrike kunne komme.

Det laveste kammeret i den franske nasjonalforsamlingen vedtok tirsdag denne uka en lov som pålegger Apple å åpne kopisikringen i iTunes (FairPlay) for andre, og dermed effektivt fratar Apple retten til å selge musikk eksklusivt gjennom iTunes Music Store.

Forbyr ekslusiv DRM

Loven forbyr effektivt kopisikringssystemer (DRM) som begrenser salget og bruken av musikken til enkelte butikker og enkelte musikkspillere, slik Apple gjør med iTunes og iPod.

Annonse


Loven kan også komme til å ramme rivalen MSN Music, men så langt har eieren Microsoft ikke uttalt seg om saken.

Kan bli ny konflikt

Det har derimot Apple. Reaksjonen fra hovedkvarteret i Cupertino kom kontant:

– Den franske implementasjonen av EUs opphavsrettsdirektiv vil resultere i statsstøttet piratvirksomhet. Om dette skjer, vil lovlig musikk stupe samtidig som lovlige alternativer er i ferd med å vinne kunder, uttalte Apples talskvinne Natalie Kerris.

Forholdet mellom Frankrike og USA er i ferd med å normaliseres, etter at de to landene var på kollisjonskurs i forbindelse med Irak-invasjonen. Nå kan det være duket for en ny konflikt mellom de to landene.

Kilde:
Physorg.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse