King Kong

Annonse


Last ned film – få DVD

King KongDet er storselskapet Universal som starter denne nedlastingstjenesten. Den skiller seg vesentlig fra det vi tidligere har sett fra filmbransjen av videokiosker og avtaler med bredbånds og kabelselskaper.

Vanligvis betyr kopisikring og andre hindringer at du ikke får lov til å gjøre noe annet enn å se filmen på en enkelt maskin. Universal-systemet tillater deg å spille filmen både på PC og på bærbare enheter. I tillegg får du en DVD på kjøpet.

Kopisikring opp og i mente

Det er likevel en liten hake ved det hele. Du får for eksempel ikke lov til å sende filmen som e-post til en venn, kopiere den til en tom DVD-plate eller legge den ut på nettet. Universal sier at de bruker kopisikring som effektivt hindrer alt dett. Det er kanskje grunn til å tvile på om den påstanden holder vann…

Du får filmen i tre formater: En for bærbar spiller , og en for harddisken på din PC. I tillegg får du en ordinær DVD-kopi i posten.

Annonse


230 kroner pr. film

Hele stasen koster 19,99 britiske pund (om lag 230 norske kroner) for en ny film. For eldre filmer tar Universal 9,99 pund (om lag 115 kroner).

Det geniale er likevel at du får filmene med en gang de er sluppet for salg, uten å reise deg fra godstolen. Nedlasting vil ta mellom 40 minutter og en time med en god bredbåndslinje. Det betyr at du kan kose deg med filmen lenge før du rekker å gå i videobutikken.

6500 filmer

Universal planlegger å legge ut 6500 filmer på denne måten, og alle nyhetene vil slippes for nedlasting. Foreløpig bare i Storbritannia, som skal fungere som en prøveballong. Men om forretningsmodellen lykkes, vil også andre land komme med etter hvert.

– Om bare 12-18 måneder vil du kunne sette over kaffen, gjøre ungene klare for legging og ha en bra film klar for kvelden, sier Mark Livingstone i selskapet Lovefilm til britiske Press Association.

Bare for Microsoft?

Lovefilm fungerer som distributørleddet for Universal-satsingen.

Universal opplyser ikke om hvilke spillere som støttes. De to viktigste «familiene» er iPod og Microsoft-baserte spillere som Creatives Zen M:. Om Universal og Lovefilm har inngått avtale med Apple eller Microsoft, vites ikke. Vanligvis er det umulig å inngå avtale med begge…

Lovefilm støtter pr. i dag bare Windows Media Player.

Kilde:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse