Annonse


TEST: Siemens S75

For nå er det tross alt snart slutt for Siemens-merket, som vi har levd med mer eller mindre siden mobilenes spede begynnelse. Det tyske mobilselskapet er kjøpt opp av asiatiske BenQ og en hel serie med nye, spennende mobiler er på vei de neste månedene. Men før det må selskapet få ut de siste Siemens-mobilene som har ligget på samlebåndet.

Siemens S75 er oppfølgeren til S65 som kom for omtrent halvannet år siden. Deisgnmessig er ikke dette noe å skrike høyt over. Den har et relativt kjedelig og klassisk design. Heldigvis er den designet på en måte som gjør at den ligger veldig godt i hånden. Tastene er også veldig behagelige, noe man faktisk ikke skulle tro når man ser de for første gang.

Fra kamera til musikk

Den nevnte forløperen til S75 var en av de første mobilene med megapikselkamera. Så lang tid etterpå overrasker det derfor at det er samme oppløsning (1,3 megapiksler) på kameraet i S75. Kvaliteten er heller ikke av det mest imponerende vi har sett. Ikke får kameraet noe hjelp av den dårlige skjermen heller. 132 x 176 punkter blir får dårlig, selv om fargedybden åpner for opp til 262 144 farger.

I stedet for kamera ser det ut til at Siemens har satset på musikk når det gjelder denne mobilen. Den har MP3-støtte, god lyd og støtte for minnekort (følger med 128 MB-kort). Beklageligvis har den ikke FM-radio innebygd, noe vi mener musikkmobiler bør ha. Den kommer imidlertid med tre låter installert, noe som gir en ekstra stjerne i boka.

Annonse


Gunstig pris

Vi har aldri vært spesielt begeistret over menysystemet til Siemens og selv om det nå ser bedre ut enn før, gleder vi oss til BenQ får satt sitt preg på dette. Hastigheten ser imidlertid ut til å være bedre enn noensinne, med øyeblikkelig respons. Det Siemens fremdeles skal ha skryt for er samlingen programmer og spill de legger ved. Denne gangen fremhevet med blogapplikasjon, dokumentleser og spillklassikeren Marble Madness.

Siemens S75 er ikke noe unikt mobilprodukt. Man får mange bedre telefoner. Prisen gjør imidlertid sitt til at dette faktisk er et ganske godt kjøp. For under 2 500 kroner får man tross alt en masse teknologi, deriblant Bluetooth og EDGE. Men vi ser spent frem til BenQ-mobilene oversvømmer markedet.

En mer utfyllende test finner du på DinSide

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse