Annonse


Nordmann siktet for fildeling

Den 45 år gamle Fredrikstad-mannen har innrømmet å ha gjort den norske filmen «Pitbullterje» tilgjengelig for andre via Internett. Han skal også ha brutt kopisperren, hevder anmelderen, filmdistributøren Scanbox Entertainment AS.

Nekter kopi-knekk

Mannen har i avhør erkjent at han har gjort filmen tilgjengelig via Internett, men nekter for at han har omgått kopisperren.

Kopien skal stamme fra Internettselskapet Startnetwork, som i november la ut «Pitbullterje» som et tilbud til sine brukere.

Første sak

Filmen skal i følge anmeldelsen ha blitt lastet ned mer enn 1817 ganger etter at Fredrikstad-mannen gjorde den tilgjengelig via nettstedet Piratebay, som er et populært startpunkt for BitTorrent-brukere.

Annonse


Han er siktet etter åndsverklovens paragraf 54. Saken er etter alt å dømme den første i sitt slag etter at loven ble endret i fjor sommer. Etter endringen ble det ulovlig både å laste opp og ned opphavsbeskyttet materiell uten opphavsmannens tillatelse.

Det mannen i følge siktelsen skal ha gjort, ville imidlertid ha vært ulovlig i følge den gamle loven også, der bare opplasting var forbudt.

Kilde:
VG.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse