toshiba HD DVD

Annonse


Umulig å kopiere fra HD DVD

toshiba HD DVDToshiba og andre produsenter har vært så ivrige etter å få de nye HD DVD-spillerne ut på markedet at kopibeskyttelsen ikke er forberedt på lovlige kopier. Dermed vil det ikke bli mulig å kopiere overhodet med de nye spillerne.

Har ikke støtte for lovlig kopiering

Både Blu-ray og HD DVD har valgt kopibeskyttelsen AACS. Denne har støtte for Managed Copy, det vil si lovlig kopiering av eget innhold, som for eksempel sikkerhetskopier.Dette vil imidlertid ikke være klart til lanseringen av HD DVD.

Ifølge AACS Licencing Association er det ikke problemer i forhold til kopibeskyttelsen som ligger på HD DVD- og blu-ray-diskene. Disse vil ha støtte for Managed Copy fra dag én. Dette vil imidlertid ingen av spillerne som nå er planlagt ha – verken fra Toshiba, Samsung eller Pioneer. Toshibas spillere har heller ikke mulighet til å oppgradere firmwaren, slik at støtte for Managed Copy kan legges til i ettertid.

Somler med løsning

AACS Licensing Association består av selskaper som Disney, Warner Brothers, IBM, Intel, Microsoft, Panasonic, Sony og Toshiba. Disse selskapene har ennå ikke klart å bli enige om en løsning for hvordan forbrukerne skal få ta lovlige kopier av eget materiale, til tross for at Toshiba har lovet sine støttespillere at HD DVD vil ha støtte for Managed Copy. Sony har også hintet til at det vil bli støtte for dette på deres Blu-ray-spillere.

Annonse


Dersom du er en av de som bare vil putte en DVD i spilleren og se filmen i høy oppløsning, bør ikke dette utgjøre noe problem for deg. Er du derimot en av de som vil ha muligheten til å vise filmer andre steder i hjemmenettverket ditt, ta sikkerhetskopier eller overføre innhold til bærbare enheter, kan det være lurt å vente med HD DVD-kjøpet.

Kilde:
Computerworld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse