Trafikklys

Annonse


Lydsensor stopper rånere

TrafikklysAustraliere ser ut til å ha blitt lei av alle rånerne som kjører rundt i biler med overdimensjonerte lydanlegg. Et nytt system basert på teknologi brukt av den australske marinen kan nå føre til automatisk bøtelegging dersom man spiller høy musikk.

Med harddisk og Wi-Fi

Ved å koble lydsensorer til trafikklys har selskapet Acoustic Research Laboratories i delstaten New South Wales laget system som kan bøtelegge førere med biler med for høy lyd på stereoen, eksosanlegget eller de som tuter for mye.

Systemet er koblet opp mot Wi-Fi og digitalkameraer som kan ta opptil 10 sekunder video og lyd av aktuelle syndere. Harddisken som er innebygd kan inneholde opptil 10 000 slike klipp.

Hvorvidt vi kan forvente dette i norske byer (tettsteder er kanskje mer passende) i fremtiden er ikke kjent.

Annonse


Kilder:
Gizmodo
theNewspaper.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse