Annonse


TEST: Nokia 6280

For Nokia 6280 er en av de telefonene vi kommer til å anbefale det neste halvåret. Telefonen er tross alt nærmest komplett. Den er utstyrt med 3G, EDGE, MP3-spiller, minnekort og to megapikselkamera. Det er lite annet man kan kreve av en mobiltelefon i 2006.

Men selv om telefonen er ganske nærme perfekt er det et punkt som trekker godt ned på totalintrykket. Skyvemobilen er designet på en måte som gjør at telefonen virker dårlig skrudd sammen. Når man trykker på tastene begynner delene å slå litt mot hverandre, noe som skaper en dårlig følelse. For ikke å snakke om det levenet som setter i gang når telefonen vibrerer. Selv om vi misliker dette sterkt tar det ikke vekk følelsen av at telefonen ser bra ut.

Mye godsaker

Men det er funksjonaliteten som imponerer på denne telefonen. MP3-spiller med FM-radio og minnekortstøtte, to megapikselkamera med god video og støtte for både 3G- og EDGE gjør denne telefonen til en av de mest komplette på markedet. Kvaliteten på de forskjellige funksjonene er også av mer enn tilfredsstillende kvalitet.

Tidligere når vi har snakket om de komplette Nokia-mobilene har vi snakket om Series 60-mobiler, som har vært kjent som ulidelig trege. Nokia 6280 har imidlertid Series 40, som oppfattes som øyeblikkelig i forhold til sirupsoperativsystemet Series 60. Dette systemet har også blitt så bra på alle måter etter hvert at det fremstår som et godt alternativ for de aller, aller fleste.

Annonse


Vi anbefaler

Batterilevetiden på telefonen kunne vi ønsket at var hakket bedre. For selv om den har en standbytid på opptil 250 timer, vil man fort finne ut at den må lades hver natt. I hvert fall hvis man bruker telefonen ganske aktivt. Ikke så rart egentlig, for den flotte skjermen, kameraet, mp3-spilleren og 3G krever en god del.

Dette trekker imidlertid ikke nok ned til å ødelegge for telefonen, som vi kommer til å anbefale til de aller fleste dette året. For til en pris på rett i overkant av tre tusen kroner er Nokia 6280 et av de beste kjøpene på markedet.

Du kan finne en mer utfyllende test på DinSide

Annonse