visa/mastercard

Annonse


Slik hackes kortet ditt

visa/mastercardForestill deg at alle kunder som har vært innom en av Coop sine butikker har fått stjålet kortnummer og PIN-kode: Etter at tusenvis av amerikanske bankkortbrukere rapporterte om uautoriserte uttak fra bankkontoene sine, er en stor etterforskning i gang i USA. Både FBI og Secret Service er involvert, og hittil er 14 personer arrestert.

Jager hackere

Den foreløpige hypotesen er at hackere har klart å komme seg inn i systemet til en stor butikkjede og tappet denne for opplysninger om PIN-koder og kortnumre. Dette fordrer at kjeden i utgangspunktet har lagret folks PIN-koder, noe som i utgangspunktet ikke er lov. Ifølge News.com er det imidlertid mulig å gjøre dette uten å vite det.

Visa har gått ut og advart butikker og næringsdrivende mot en programvare for kasser og betalingsterminaler fra Fujitsu Siemens. Samtidig stilles det spørsmål ved om betalingsverifisering ved PIN-kode er så sikkert som det er blitt ansett hittil.

– Forbudt i Norge

Vi spurte informasjonssjef Thomas Midteide i Visa Norge om norske korteiere har noe å frykte:
– Nei. Det er forbudt å lagre PIN-koder i Norge.
– Men det er jo forbudt i USA også?
– Ja.
Midteide kan ikke fortelle om kontrete tiltak som settes inn for å forhindre en liknende svindelsak i Norge.

Annonse


I avtalen alle utsalgssteder inngår med Visa, står det svart på hvitt at det er ulovlig å lagre informasjon om kortholderne. Imidlertid har ikke Visa bestemt noen straff for den amerikanske kjeden mistanken retter seg mot. Mest sannsynlig vil reaksjonen bli en bot, dersom det ikke har vært forsett med i bildet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse