Annonse


Saksøker Google for dårlig ranking

Nettstedet KinderStart.com har saksøkt Google for å ha nedgradert selskapet i søkeresultatene sine, uten hverken grunn eller advarsel. Søksmålet krever økonomisk erstatning, samt informasjon om hvordan Google rangerer nettsteder.

Google forsvarer imidlertid sitt patenterte søkesystem med nebb og klør. Selskapet hevder de har retten på sin side i det å modifisere rangeringene for å gi brukerne det de mener er de beste søkeresultatene.

Dramatisk nedgang

KinderStart.com, som driver rådgivning mot foreldre, hevder Google nedgraderte nettstedet uten advarsel i mars i fjor. Dette skal ha ført til et fall i trafikken på hele 70 prosent, samt en nedgang i inntektene på 80 prosent .

Ifølge søksmålet skal nettstedet ha ligget på topp hos søkemotorene til Microsoft og Yahoo når man skriver inn Kinderstart i søkefeltet. Dette skjedde ikke lenger hos Google og derfor blir de anklaget for brudd på Kinderstarts ytringsfrihet, ved at innholdet på nettstedet ble blokkert.

Annonse


Hva som eventuelt er grunnen til at selskapet er nedgradert i denne saken vites ikke. Google er imidlertid godt kjent for å straffe selskaper som prøver å lure søkemotoren til å komme høyere opp på søkeresultatet.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse