Xbox

Annonse


Helbredet av videospill

XboxEtter bilulykken trodde legene aldri at niårige Ethan ville bli i stand til å spise på egenhånd, langt mindre snakke og gå. I dag kan han gjøre alle disse tingene, på linje med funksjonsfriske barn på hans egen alder.

Frisk med bilspill

Ethan hadde allerede lært å gå igjen da han begynte med videospill-terapien, men slet med hukommelse og motorikk. Nå mener han selv at dette er tilbake til normalen takket være videospillet.

Ethans søsken, som også ble skadet i ulykken, skal også ha gjort fremskritt med CyberLearning Technology LLC System, som ofte brukes til bilspill.

Dance Revolution mot fedme

Selve opptreningsmetoden er ikke ny, men det er nytt at man bruker videospill til å avlede oppmerksomheten fra det som er skummelt eller kjedelig. Videospill brukes også i større grad for å hjelpe barn med å takle stress og smerter under sykehusinnleggelser.

Annonse


Det finnes flere eksempler der spillene i seg selv brukes i helbredelsesprosessen: Ben’s Game er inspirert av en ung leukemi-pasient og lar ham bekjempe kreftcellene i sin egen kropp. I West Virginia har de tatt i bruk Dance Dance Revolution i skolen for å få bukt med den økende overvekten blant elevene.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse