Annonse


Flash og harddisk i ett

Flash-minne er betydelig mye kjappere å lese fra enn harddisker, men også mange ganger dyrere.

300GB flash-disker er med andre ord foreløpig uaktuelt, men 1GB-flashbrikker, for eksmpel, er langt mer overkommelig. Det er nettopp dette initiativet fra Samsung og Microsoft tar sikte på å utnytte.

Idéen er å lagre systemets mest aksesserte data på flash, mens resten ligger på vanlig disk. Dermed får man hurtigtilgang til viktige operativsystemfiler og andre hyppig brukte sektorer, uten enorme økninger i prisen.

Kjappere lesing og oppstart

Gevinsten med slike flash-hybriddisker er både hurtigere aksesstid og lavere strømforbruk (flash-minne har ingen bevegelige deler). Dessuten vil man dramatisk kunne øke oppstartstiden på PCen, da operativsystemet vil kunne lastes inn på så lite som 1 sekund.

Annonse


Microsoft har erklært seg så entusiastisk i forhold til en slik flashdisk-løsning, at de vurderer å i fremtiden gjøre hybrid-HD til påkrevd kriteria for PCer som vil ha det offisielle «Windows Vista»-godkjenningsstempelet.

Produksjonsstart i 2006

Nøyaktig når hybrid-harddiskene vil havne på markedet er noe uklart, men Microsoft og Samsung har som hensikt å starte masseproduksjonen innen året er omme.

Kilde:
AnandTech

Annonse