Annonse


Fortsatt analogt HDTV

Både Blu-ray og HD DVD-leirene har godtatt det såkalte Image Constraint Token (ICT) -teknologien, som er en del av kopisikringsssystemet AACS (Advanced Access Content System).

Vil ikke innføre ICT

ICT innebærer at video med full HD-TV-oppløsning på 1980 x 1080 blir nedsamlet til fattigslige 960 x 540 på analoge HD-TVer. Dette for å framskynde utviklingen mot digital overføring, der kopisikringen er effektiv.

Sony, som er selve bjellesauen innen Blu-ray, setter nå likevel foten ned når det gjelder denne delen. De sier at de ikke har noen planer om å innføre ICT, og at de som har kjøpt TV-er som bare har analog tilkobling (komponent) skal få så bra bilde som mulig om de kjøper en Blu-ray-spiller.

Vil tette alle hull

Filmbransjen snakker på sin side om å «tette det digitale hullet». De vet at selv om de skulle klare å sperre folk effektivt ute fra å kopiere digitalt, vil de alltid kunne gjøre det analogt – og digitalisere resultatet etterpå. Derfor ønsker de på sikt å fjerne alle analoge inn- og utganger i video- og TV-utstyr.

Annonse


Kilder:
Arstechnica.com
Sound and Vision Magazine

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse