Windows Vista Beta 1

Annonse


Er PC-en din bra nok for Vista?

Windows Vista Beta 1Har du 512 MB minne på PC-en din er sjansene store for at du må oppgradere dersom du har lyst til å få maksimalt ut av neste generasjons operativsystem fra Microsoft, Windows Vista.

Gir karakter til PC-en din

Vista vil også kreve høye spesifikasjoner for prosessorer, grafikk og minnebehandling. For alle de som tenkter på å oppgradere operativsystemet sitt til høsten, har Microsoft laget et verktøy som gir PC-en karakter fra en til fem, alt etter hvor godt den kan utnytte funksjonene i Windows Vista.

Windows Performance rating, som vertkøyet heter, er med i den siste testversjonen av operativsystemet. Det evaluerer PC-komponenter som prosessor, minne, harddisk og grafikkort før det setter en karakter.

Råtass-PC får terningkast 3

Foreløpig vil ikke Microsoft ut med hva karakterene innbærer, annet enn at det skal gjøre det lettere for gjennomsnittsbrukeren å avgjøre hivlke Vista-applikasjoner PC-en kan kjøre.

Annonse


På forrige ukes Intel Developer Forum var det utstilt en bærbar Sony Vaio med 1GB minne og Intel-prosessor. Denne skåret en treer på Vista-testen. Det samme gjorde en stasjonær PC med Intels Pentium D940 prosessor og 2GB uspesifisert minne. Her fikk prosessoren karakteren 5.6, mens minnet fikk karakter 5.5.

Få oppgraderinger

Det antas likevel at de færreste forbrukere vil kjøpe Windows Vista til sine eksisterende PC-er. ca. fem prosent av de solgte versjonene vil antagelig være oppgraderinger, mens resten vil bli solgt ferdig installert på nye PC-er.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse