Annonse


Google vil bli Europas Amazon

Google Base er i første omgang et tilbud til detaljhandlere som ønsker å markedsføre sine varer ut mot de mange millioner daglige Google-brukerne. Med andre ord en slags Gule sider for Europa, med oppføringer av likt og ulikt.

Gigantisk supermarked

Men ambisjon ene er større enn som så. Selv om Google ikke skal selge varene selv, ønsker de i følge avisen Financial Times på sikt å fram stå som et gigantisk supermarked for alt mellom himmel og jord.

Dette er en posisjon som Amazon har i USA. Nettbutikken, som nå er verdens største, har avtale med an lang rekke kjeder og forhandlere. Dette for å kunne selge andre ting enn bøker, CD-plater og DVD-filmer – produkter de bygde seg opp på.

Vil ha med seg kjedene

Google vil i første omgang ikke ha egne lagre, og vil ikke markedsføre produkter under eget navn. Men de håper på å få med seg både amerikanske og europeiske kjeder for å kuppe det europeiske nettbutikk-markedet.

Annonse


Det er likevel usikkert hvordan de etablerte detaljhandlerne vil svare på utfordringen. De fleste av dem hare jo allerede nettbutikker. Og Amazon er også representert med egne nettbutikker i de største europeiske landene – med tilhørende avtaler med de store kjedene.

Sjef på trafikk

Likevel er det ingen som kan konkurrere med Google når det gjelder trafikk. Daglig er millioner av europeere innom for å søke – og nå håper Google at de skal kjøpe varer av deres samarbeidspartnere i samme slengen.

Det kan bli fristende både for Elkjøp i Norge og Tesco i England. Google har i tillegg gjort undersøkelser som tyder på at svært mange europeiske butikker er misfornøyde med responsen på sin nettsatsing.

Kilde:
Financial Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse