Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gates gjør narr av U-lands-laptop

Etter å ha vist fram Origami, brukte tidligere Microsoft-sjef Bill Gates anledningen til å gjøre narr av den såkalte 100-dollars-laptopen.

Foto: www.microsoft.com
Forskere ved Massachussetts Institute of Technology har utviklet den bærbare billig-PC-en med tanke på barn i U-land. Mottoet for prosjektet er ”One laptop per child”. PC-en har blant annet trykkfølsom skjerm for analfabeter og håndsveiv til å lade opp batteriet. Den er utviklet i samarbeid med Google, og har kun programvare med åpen kildekode.

Latterliggjorde MIT-prosjekt

På et ledermøte i Microsoft benyttet Bill gates muligheten til å rakke ned på nyvinnvingen, etter at han først hadde demonstrert Microsofts nye håndholdte, Origami, for fremmøtte Microsoftsjefer.

– Det siste du vil når du har en maskin med flere brukere, er jo at den skal ha knøttliten harddisk og mini-skjerm, Sa Gates til de fremmøtte.
– Maskinvaren utgjør bare en brøkdel av kostnaden, mener Gates, som sier at de store kostnadene ligger i tilknytning, applikasjoner og support.

– Gi dem bredbånd og support

– Hvis flere skal bruke maskinen, så gi dem en bredbåndstilknytning og noen som kan vise dem hva de skal gjøre. Herregud, skaff en anstendig datamaskin der du faktisk kan lese teksten og slipper å sveive mens du skriver, sa Gates.

Gates refererer stadig til flerbrukermaskiner, mens MIT-prosjektet har uttalt at deres mål er én PC per barn. Google, som støtter prosjektet, har tidligere sagt at PC-ene kan gjøre alt unntatt å lagre store mengder data.

Kilde:
News.com

Stikkord: pc