virus orm lite bilde

Annonse


RFID-brikker kan få virus

virus orm lite bildeHittil har man avskrevet muligheten for at RFID-brikker kunne bli kompromittert på grunn av den ekstremt lave mengden data de lagrer – helt ned til 128 bits. Samtidig blir RFID-brikker stadig mer populære – enten det er til sporing av varer i lagersystemer eller til å lagre sikkerhetsinformasjon i våre nye pass.

Pass-brikker mer avanserte

RFID-brikker lagrer mer informasjon om et produkt enn en strekkode og er enklere å lese av. Derfor har brikkene også blitt implantert i kjæledyr og husdyr.

RFID-brikker i for eksempel pass er ofte langt mer avanserte enn gjennomsnittet. disse har som oftest innebygget kryptering og er derfor vanskeligere å kompromittere.

Flyplasser og dagligvare sårbare

Forskerne finner likevel grunn til å rope varsko, da mange internasjonale flyplasser blant annet planlegger å ta i bruk bagasjehåndteringssystemer basert på RFID. Terrorister eller smuglere kan dermed utnytte svakhetene i teknologien til å få uønsket bagasje forbi sikkerhetskontrollen.

Annonse


Det er også en risiko for at skanningsutstyr bidrar til å spre viruset videre til annen bagasje som igjen skal forbi andre skannere. Også dagligvarebransjen er et åpenbart mål dersom kriminelle får tilgang til hvordan man kompromitterer RFID-brikkene.

Spår negativ utvikling

Forskerne har laget et forslag til hvordan noen av sårbarhetene kan repareres, men tror likevel bare vi har sett toppen av isfjellet når det gjelder muligheter til å utnytte sårbarheter etterhvert som RFID-brikker blir stadig mer utbredt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse