Skolelinux

Annonse


Ny versjon av Skolelinux

SkolelinuxSkolelinux versjon 2.0r0 er basert på Debian-kjernen, nærmere bestemt Sarge-utgaven fra juni 2005. I tillegg til selve operativsystemet inneholder også pakken kontorstøtteprogrammet OpenOffice, nettleseren Firefox og læreprogrammet GCompris. I tillegg følger det med en rekke faglig-pedagogiske programmer på flere språk.

For tynne og tykke

Opplegget for såkalt «tynne» klienter (lavt spesifiserte maskiner som primært skal ha kontakt med nett) er forbedret. I tillegg kan man sette opp «halvtykke» klienter for nyere maskiner der både CD/DVD, USB og lyd inngår.

Flere hundre skoler kjører i følge Skolelinux nå gratissystemet i stedet for Microsoft-programvare.

Den nye pakken kan lastes ned fra skolelinux.org/no/ eller via ftp på ftp://ftp.skolelinux.no/skolelinux-cd/debian-edu20r0-i386.iso

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse