Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Første film på iTunes

En Disney-film som har dukket opp for salg på iTunes kan tyde på at det snart er klart for fullt salg av spillefilmer via den populære tjenesten.

Disney Channel High School Musical
De siste månedene har det gått rykter om at Apple vil utvide videotjenesten på iTunes Music Store til å gjelde spillefilmer. Og denne uken dukket endelig den første spillefilmen opp på den populære tjenesten.

Billig film

Disney Channel har laget filmen High School Musical, som ser ut til å være en klassisk romantisk komedie. Filmen er en såkalt amerikansk rett-på-TV-film. Den varer 1 time og 39 minutter og krever snaue 490 megabyte lagringskapasitet.

Prisen for å laste ned filmen er faktisk kun på 1,99 dollar (13,2 kroner). Fremdeles gjelder dette bare for amerikanske brukere og man kan bare spekulere i når noe slikt vil komme til Norge.

Apple skal ifølge flere rykter ha innledet samtaler med flere store studioer i Hollywood om å selge deres filmer via iTunes. Disse ryktene hevder at en slik tjeneste vil lanseres samtidig med en video-iPod med en stor, trykksensitiv skjerm.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: internett, lydogbilde, mac