cebit06

Annonse


Vi tester origami

cebit06HANNOVER (ITavisen): Microsoft slapp torsdag det de har kalt Origami, en håndholdt PC med 7-tommers trykkfølsom skjerm og tastatur integrert i skjermen. Vi testet den på CeBit-messen i Hannover.

SE VIDEO AV ORIGAMI HER

SE BILDER HER

Crash and burn

Det første som bli åpenbart er at Origami er et offer for Microsofts enorme hype. Når vi endelig kommer frem til den lett oppjagede tyskeren som har som jobb å demonstrere nykomlingen, har Origamien fra Samsung krasjet og vil ikke starte igjen.

I stedet får vi prøve en Origami fra Acer som er så varm at det gjør vondt å holde i den. Likevel får vi se hvordan du kan navigere på Origamien både med den medfølgende pennen og med fingrene. Du har også valget mellom tre måter å skrive på: Håndskrift, vanlig qwerty-tastatur på skjermen, eller et eget tommeltastatur.
cebit06

SE VIDEO AV ORIGAMI HER

SE BILDER HER

Annonse


Tvilsom suksess

Origami ser best ut når den viser video. Imidlertid kan det se ut til at den har en tendens til å gå varm, i tillegg til at batterilevetiden på de fleste modellene bare er rundt to timer når du spiller video.

Origami vil komme på markedet i USA om en måneds tid, og til Europa et par måneder etter. Microsoft spår at den skal bli en kjempesuksess, men selv er vi ikke like sikre. Imidlertid skal batterikapasiteten bli bedre når Vista kommer, lover Microsoft.

SE VIDEO AV ORIGAMI HER

SE BILDER HER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse