cebit06

Annonse


GPS til alle mobiler

cebit06En av de artigste duppedittene vi har sett på årets CeBit-messe er Mobilcom Navigator. I seg selv er den en dings på størrelse med en datamus som du fester til dashbordet i bilen. Der sitter den, ensom og alene, og utfører det lille mirakel å gjøre om mobilen din til en GPS-navigatør.

Virker på (nesten) alle mobiler

Nå syns du kanskje det ble mye tullprat, men her kommer det geniale: Mobilcom Navigator fungerer med mobiltelefoner fra Nokia, SonyEricsson og Siemens. Du trenger heller ikke laste ned kart til mobilen.

Ved hjelp av Mobilcom Navigator kobler mobilen seg opp mot en server der det til enhver tid ligger oppdaterte kart. Databasen dekker foreløpig hele Europa fra Tyskland og sydover. Det brukerne betaler for er GPRS-trafikken, som ikke utgjør enorme mengder, samt et abonnement på 35 kr i måneden.

Subsidierer GPS-boksene

Selve Mobilcom Navigator-boksen koster åtte kroner i innkjøp (vi antar at dette er en subsidiert pris) til forbruker her i Tyskland. Foreløpig har tre av de største tyske mobiloperatørene sluttet seg til tilbudet. Når det eventuelt vil komme i Norge, er imidlertid uvisst.

Annonse


cebit06

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse