Annonse


– Få visste om bildehullet

Fotokjeden, som i dag for en stor del lever av at folk bestiller kopier av digitale bilder på nettet, opplevde i forrige uke at deres kunders private fotoalbum i ett år hadde vært tilgjengelige for uvedkommende.

Åpent brev til kundene

Nå går kjeden ut med sin egen versjon av saken. I et brev som er sendt ut til alle FotoKnudsens nettkunder skriver administrerende direktør Ole Bjørn Knudsen:

En svakhet ved våre tekniske systemer, har ført til at personer med høy teknisk kompetanse, i teorien kunne få frem VILKÅRLIGE bilder på egen skjerm; ett-for-ett. De ville ikke kunnet identifisere eieren av bildet.

FotoKnudsen utbedret svakheten mindre enn en halvtime etter vi fant dette ut. Således er det ikke lenger mulig å gjøre dette.

Annonse


Det er viktig å presisere følgende:

– Sikkerhetshullet er tettet. Vi har de siste dager også gått gjennom systemene våre for å sikre at slike hendelser ikke skjer igjen.
– Det har ikke vært mulig å vite hvem sine bilder man har sett.
– Det har ikke vært mulig å slette, se eller endre kunde- eller bildeinformasjon på noe som helst måte.
– Det er ytterst få personer som har visst om dette sikkerhetshullet og misbrukt dette

Det er ikke bra at det finnes svakheter med våre systemer, og vi beklager dette sterkt. Vi kan love deg at vi gjør og vil fortsette å gjøre alt vi kan for at bildene dine ligger trygt lagret.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse