Origami 2

Annonse


Origami på CeBit

Origami 2Totalt vil 6 262 utstillere fra 71 land sette hverandre stevne på 310 412 kvadratmeter i de mange og store messehallene i den tyske byen.

Kaninen i hatten

Messen vil etter eget utsagn favne «hele den digitale verden» – fra mobiltelefoner til serversystemer. Interessant nok er Taiwan største land, regnet i antall ustillere. Deretter kommer Kina, Sør-Korea og USA. Øst-Europa er overraskende nå større enn Vest-Europa i antall IT-aktører på messen.

For Microsoft som for de fleste andre IT-selskaper er dette opplagt en viktig messe. Derfor har de bestemt at deres nye Origami-prosjekt skal være kaninen i hatten i år.

Sofasurfer eller Tablet PC?

Ingen vet helt nøyaktig hva Origami er, men det dreier seg om en slags mellomting av en PDA og en Tablet PC – og kanskje et svar på Nokias 770 sofasurfer, eller en fullblods bærbar medieterminal i konkurranse med Creatives Zen Vision :M?

Annonse


Bilder som har dukket opp på nettet kan tyde på en Tablet-lignende PC, med trykksensitiv skjerm og mange funksjoner. Størrelsen tyder da også på at dette er en langt mer avansert enhet enn for eksempel Apples iPod.

Microsoft har selv sluppet en video om dingsen, og Intel (som naturligvis leverer prosessoren) har laget en PR-side. I tillegg finnes denne reklamefilmen (takk til olejk i kommentarfeltet), som Microsoft vel å merke sier er ett år gammel.

ITavisens medarbeidere Ida Oftebro og Per Ervland vil være til stede under messen. Følg med i dagene som kommer!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse