Annonse


– Enkelt å hacke Mac

I den uformelle konkurransen ble deltakerne gitt lokal brukertilgang til en Mac min i som ble satt opp som en server. Dette for å teste om det virkelig er slik at en OS X-maskin er vanskeligere å kompromittere enn en Windows-maskin.

Upubliserte hull

Det viste seg ikke å være tilfelle, i følge den svenske Mac-entusiasten med kallenavnet «Gwerdna». Han hevder at han tok kontroll over Mac-maskinen på mindre enn 30 minutter.

– Det tok mellom 20 og 30 minutter å få rot-tilgang til boksen. Først kikket jeg meg rundt etter feilkonfigureringer og andre opplagte ting. Men så bestemte jeg for å bruke noen upubliserte hull – noe det finnes mange av for Mac OS X, sier «Gwerdna» til ZDNet Australia.

– Ville greid det uansett

Han mener at Mac-en nok kunne vært bedre beskyttet, men at han likevel ville greid å komme seg inn. Dette fordi han utnyttet et hull som ikke var kjent, og som dermed ikke hadde blitt fikset av Apple.

Annonse


Mac-entusiaster har lenge hevdet at det Unix-baserte operativsystemet OS X er sikrere enn Windows. Mer nøkterne stemmer har derimot hevdet at den eneste grunnen til at Mac-folket ikke opplever angrep og virus, rett og slett er at Mac er mye mindre utbredt enn PC og Windows.

De siste ukene har det blitt oppdaget to virus for OS X, samt flere alvorlige sikkerhetshull. Mye kan tyde på at «nådetiden» for Mac-bruker er over.

Møter motbør

Ikke uventet er det flere som nå stiller spørsmålstegn ved Mac-hackingen. Mange påpeker at å gi fri brukertilgang til alle som vil, er det samme som å sette døra til huset på vidt gap og seinere skryte av at huset ditt ble robbet på en halvtime.

En instruktiv kommentar finnes på et nettsted tilhørende University of Wisconsin. Og en edruelig oppsummering av forsøk på å kneklke Mac finner du på test.doit.wisc.edu.

Det anbefales også å ta en kikk på kommentarfeltet til denne artikkelen.

Oppdatert 7/3-2006 kl. 11.35

Kilder:
rm-my-mac
News.com
Arstechnica.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse