Annonse


TEST: Samsung i300

For lagringskapasitet er tross alt et ganske viktig moment når man skal fylle en mobil med sanger. Derfor er det en glede at Samsung i300, med tre gigabyte harddisk, endelig har kommet på markedet. Med denne mobilen kan man faktisk få plass til rundt tusen sanger, selvsagt avhengig av kvaliteten på sangene. Da slipper man å tenke på at man hele tiden må fylle opp mobilen med ny musikk.

Noe som er en fordel, for telefonen er bare utstyrt med USB 1.1, som har altfor treg overføringshastighet. Riktignok er synkroniseringsmulighetene meget bra, mye på grunn av Windows Mobile, som denne telefonen er utstyrt med. Allikevel blir vi lei av å sitte og vente når vi bytter ut sangene.

Design og lyd

Samsung i300 er en diger telefon. Allikevel har vi stor sans for designet på telefonen. Den ser godt ut og er utstyrt med gode taster, mange snarveisknapper og et scrollhjul. Sistnevnte er helt genialt og noe flere mobilprodusenter bør vurdere fremover.

Selv om lagringskapasitet er viktig må vi jo si at lyden er enda viktigere. Her innfrir i300 til fulle. Både høyttalere og medfølgene hodetelefoner er meget bra. Man kan også koble til vanlige 3,5 mm hodetelefoner via et adapter med mikrofon.

Annonse


Mye er bra med i300. Allikevel er det et par punkter vi må plukke litt på. Blant annet mangelen på 3G og EDGE, som gjør dataoverføring via nettet praktisk talt umulig. Mangelen på FM-radio og et bedre kamera drar heller ikke opp helhetsinntrykket. Et punkt Samsung derimot skal ha skryt for er at de har slengt med to batterier og en batterilader, noe som forbedrer den relativt svake batterilevetiden betraktelig.

Selv om vi er veldig fornøyde med Samsung i300 vil nok Walkman-mobilen Sony Ericsson W900i være et bedre valg totalt sett. Her får man med både bedre kamera og bedre dataoverføring (3G). Allikevel har i300 langt mer lagringskapasitet og dersom dette er viktig kan det allikevel rettferdiggjøres å bruke drøye 5 000 kroner på denne mobilen.

En mer utfyllende test finner du på DinSide

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse