Annonse


DVD-Jon selger unna

Det vil si – om du bor i sentrum av San Francisco, der Johansen nå bor. Mannen som ble verdenskjent for å ha utfordret filmbransjen og deres kopisikring jobber nå for Michael Robertson, mannen som i sin tid var med på å starte MP3-revolusjonen med nettstedet MP3.com.

Linux-Nokia

Nå jobber Robertson og Johansen i selskapet mp3tunes.com, som har som mål å «føre digital musikk inn i det 21. århundre».

Blant dippeduttene Johansen nå kvitter seg med er en seks uker gammel Nokia 770 tablet PC. Den kjører Linux, og er fikset litt på… Pris: 300 dollar – om lag 2000 kroner. Og er nå solgt.

Historisk iPod

Johansen vil også selge sin to og et halvt år gamle 40 GB 3. generasjons iPod. Det var den spilleren Johansen brukte da han «dekonstruerte» Apples kopisperre FairPlay vinteren 2003/2004. Vi snakker trolig samleobjekt her, selv om batteriet er gåent. For den skal Jon ha 150 dollar – om lag en norsk tusenlapp.

Annonse


Noe småtteri går også unna – et FireWire PC-kort og en USB-adapter for digital lyd.

Det er neppe akutt økonomisk nød som får Jon Johansen til å selge unna. Michael Robertson er ingen fattig mann, og lønner etter alt å dømme brukbart.

Se salgslisten på Johansens nettsted Nanocrew.net.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse