ds-lite-440

Annonse


Nintendo DS Lite er her!

Det har alltid vært en tradisjon for Nintendo å redesigne sine håndholdte, å gjøre de mindre og mer tiltalende. Bare se på de tre forskjellige variantene av GameBoy Advance.

ds-lite-225Og er det en ting vi har klaget på i forhold til den ellers fantastiske Nintendo DS, er det ulekre utseendet, med grå plast og kantete layout. Dette er det nå slutt på.

DS Lite er den samme maskinen, med de samme mulighetene. Den er bare blitt penere, iPod-hvit og mindre. Reduksjonen av størrelsen innebærer kun mindre fysiske mål, skjermene har beholdt sitt opprinnelige diameter. Vi skal innrømme at forskjellen er ikke dramatisk, men merkbar. Den ytre plasten er også blitt dekket av et gjennomsiktig lag, som gir den et enda mer elegant utseende.

Kosmetiske endringer

Dessuten er noen av knappene blitt flyttet. Start og select-knappene sitter nå lenger ned på maskinen, og power-knappen har havnet på siden. Og vi har fått en ny bryter som bytter mellom flere lysstyrker på skjermene. Den laveste styrken tilsvarer omtrent dagens DS, mens den kraftigste er fabelaktig lys. Plutselig blir det en helt ny opplevelse å spille gode, gamle DS-spill.

Annonse


En endring som er litt mindre populær er at strømtilkoblingen er priopretær, og du kan ikke bruke dine gamle DS-, SP- eller GameBoy Micro-ladere.

Fortsatt bakoverkompatibel

Du kan naturligvis også spille dine gamle GameBoy Advance-titler. Vi merker imidlertid at cartridgene med GBA-spill passet elegant inn i den originale DSen, mens nå stikker de litt ut grunnet DS Lites mindre skall.

ds-lite-440

Totalt sett, DS Lite er en utrolig lekker, liten sak. Plutselig er den stygge andungen blitt en sexy spillmaskin, og vi gleder oss utrolig til å oppgradere til en Lite selv. De første rapportene fra Japan-lanseringen av DS Lite forteller allerede om utsolgte butikker og hundrevis i køer. Vi europeere som ikke planlegger å importere maskinen, må vente til sommeren. Følg med på mer inngående dekning når vi får vår maskin!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse