Hopp til navigasjon Hopp til innhold

AOL saksøker Phishere

Den amerikanske internettgiganten AOL saksøker tre av de største phishing-nettverkene for til sammen 18 millioner dollar.

Phishing/datatyveri
De tre sivilrettslige sakene er en del av AOLs kamp mot identitetstyveri og internettsvindel. De tre phishing-nettverkene saksøkes for brudd på lovene om varemerkebeskyttelse og internettsvindel.

Saksøkes for 121 millioner

De tre gruppene, som ikke er navngitt, er til sammen saksøkt for 18 millioner dollar (121 millioner kr). Det dreier seg om tilfeller der tusener av AOL-kunder er blitt forsøkt lurt til å oppgi brukernavn, passord og kredittkortnummer.

Verktøyet phisherne brukte var falske nettsider som ga seg ut for å være enten AOL eller CompuServe. Ifølge AOL har svindlerne brukt store ressurser og utvist stor kreativitet i svindelforsøkene.

80 prosent er spam

I følge arbeidsgruppen mot phishing, the Anti Phishing Working Group, dukket det opp nesten 50 000 phishing-nettsider i løpet av 2005. Bare i desember dukket det opp 7000 nye nettsider dedikert til phishing.

AOL hevder at de i sin kamp mot phishing blokkerer 1.5 milliarder e-poster hver eneste dag. Ifølge AOL utgjør phishing og spam 80 prosent av den e-postmengden selskapet håndterer.

The Register

Stikkord: internett