Annonse


Skyldig i musikklekkasje

Derek Bochard (21), Matthew Howard (24) og Aaron Jones (34) risikerer straff på fem års fengsel og en bot på opptil 1,7 millioner kroner hver. Dette på tross av at de ikke hadde noen økonomisk gevinst av sin virksomhet.

Kontakter i bransjen

De tre klarte via kontakter i platebransjen å få tak i en rekke CD-utgivelser lenge før den offisielle lanseringsdatoen. Disse ble lagt ut på nettet og raskt spredt til hele verden via fildelingsnettverk.

For RIAA er det åpenbart et poeng å straffe kildene for slike lekkasjer, som de anser svært ødeleggende for platesalget.

Saksøker 750 til

Opprullingen av Apocalypse Crew-nettverket er en del av en større aksjon fra den amerikanske platebransjeorganisasjonen RIAA. Organsiasjonen sier de i tillegg vil trekke 750 vanlige fildelere for retten i tillegg.

Annonse


De tre som nå står for retten erkjenner å ha gjort seg skyldig i alvorlig kriminalitet og tar i følge sine advokater det fulle ansvaret for sine handlinger. En av dem, George Hayes, har også erkjent at han var aktiv i en annen såkalt «pre release»-gruppe kalt Chromance.

Kilder:
News.com/Reuters
BetaNews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse