Nokia Mobil-TV

Annonse


Microsoft går for DVB-H

Nokia Mobil-TVMicrosoft melder seg nå inn inn i organisasjonen Mobile TV Alliance, der Nokia, Intel, Motorola og Texas Instruments er med fra før. Organisasjon en jobber for at den digitale TV-standarden DVB-H skal bli universell til mobilt bruk.

Nokia mot Samsung

Microsoft sier i en pressemelding at de vil integrere DVB-H i Windows Media-familien. Windows Media har sterk konkurranse fra aktører som Real og Apple, men står svært sterkt i markedet som plattform for video via Internett.

DVB-H er standarden som blant annet Nokia har valgt for overføring av TV og radio til mobiltelefoner. Den andre standarden – DMB – er konkurrenten Samsungs kjepphest.

Bygges ut i Norge

Mens DVB-H er en del av den digitale TV-standarden DVB, er DMB knyttet opp til den digitale radiostandarden DAB. Begge systemer er nå delvis bygget ut i Norge, og vil bygges ut videre. Det er likevel ingen hemmelighet at kringkastingsmiljøene her i landet foretrekker DAB til radio og DAB-slektningen DMB til mobilt TV.

Annonse


DVB-H-vind i Europa

Slik situasjonen er nå, vil Norge få DVB til stasjonært, luftoverført digital-TV, DAB til radio over alt (bortsett fra kabel og Internett) og DMB til TV i bilen og på mobiltelefonen. I Europa for øvrig synes DBH-H å ha sterkere vind i seilene enn DMB, men det er trolig for tidlig å si hvor EU-landene til slutt havner.

Kilde:
BetaNews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse