iPod Hi-Fi

Annonse


Apples nye godbiter

iPod Hi-FiDenne gangen var det få overraskelser i ermene til Jobs, med mindre man legger godviljen til med de nye iPod-bærveskene i lær (879 kroner). Disse kan også tyde på at selskapet vil gå i næringen på alle tredjepartsselskapene som leverer bærevesker og annet tilbehør til iPod.

iPod Hi-Fi

For det ene av de store produktene Apple lanserte i tirsdag kveld var nemlig et nytt høyttalersystem til iPod. Selskapet hevder selv at dette redefinerer hjemmestereoanlegget og at det skal levere lyd som ingen andre høyttalersystemer til iPod.

– Apple finner opp hjemmestero på nytt med iPod Hi-Fi, det første iPod-tilbehøret som gir ekte hi-fi-lydkvalitet fra iPod, hevder Apples-sjef Steve Jobs.

iPod Hi-Fi består av et isolert kabinettsystem med to spesialdesignede høyttalere. Den har håndtak som skal gjøre det enkelt å ta høyttaleranlegget med seg rundt. Den lader iPod-en når den er plassert i dockingstasjonen. Man kan også koble til annet utstyr via 3,5 mm aux-inngangen.

Annonse


iPod Hi-Fi

Man får med Apple Remote, et avtagbart gitter, strømkabel (kan også gå på batterier) og 10 Universal Dock-adaptere. Prisen på iPod Hi-Fi ligger på 3 190 kroner og er selvsagt tilgjengelig umiddelbart.

Intel-basert Mac mini

Apple fortsetter også utbyttingen av sin maskinpark. Selskapet har nå lansert to nye versjoner av Mac mini med Intel-prosessorer. Ytelsen på maskinen skal nå være opptil fire ganger raskere enn forgjengeren.

Prosessoren i den minste maskinen er en Intel Core Solo-prosessor, med en hastighet på 1,5 GHz. Den er utstyrt med 512 megabyte minne, dette kan utvides opptil to gigabyte. Samtidig har man både støtte for trådløst nettverk og Bluetooth 2.0 innebygd. Man har også doblet antall USB 2.0-porter fra to til fire.

Mac mini

Den største maskinen er en Intel Core Duo-prosessor, med en hastighet på 1,66 GHz. Den har de samme minnespesifikasjonen, men er utstyrt med en 80 gigabyte harddisk, mot 60 gigabyte i den minste versjonen.

Den nye programpakken iLife ?06 følger med maskinene sammen med Front Row og fjernkontrollen Apple Remote, som skal gjøre stueopplevelsen enda bedre. Prisen på de nye maskinene ligger på 5 690 kroner for den rimeligste modellen og 7 490 kroner for den største modellen. Begge maskinene er også tilgjengelig øyeblikkelig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse