ApplelogoMED-ORM

Annonse


– Apple-risiko er overdrevet

ApplelogoMED-ORMI løpet av de siste ukene har det kommet flere advarsler om ormer, trojanere og sikkerhetshull i Apples operativsystem OS X for Mac. Analytiker Rob Enderle, sjef i Enderle Group, mener sikkerhetsselskapene bare hausser opp risikoen for å tjene penger.

Vil selge antivirus til Mac-brukere

Enderle går ikke så langt som å si at sikkerhetsselskapene samarbeider med hackere, men han påpeker at de er avhengige av dem for å overleve. Han finner det også påfallende at de første OS X-sårbarhetene dukker opp bare uker etter at sikkerhetsselskapene sendte ut sine første advarsler.

Årsaken er selvfølgelig at Sikkerhetsselskapene ser på Mac-brukerne som sin neste potensielle kundegruppe. I og med at virus for Mac aldri har vært noe problem, har det heller ikke vært lett å selve antivirus til denne gruppen.

– Skjult oppfordring til hackerne

Enderle mener også at antivirusselskapene indirekte oppfordrer til hacking når de går ut og advarer mot sårbarheter. i følge hans resonnement kom høna først og ikke egget, det vil si at sårbarhetene sjelden blir utnyttet før antivirusprodusentene gjør markedet oppmerksomt på dem.

Annonse


Kilde:
Techweb

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse