PassportLogo140x44

Annonse


Passport blir Windows Live ID

PassportLogo140x44Passport er Microsofts tjeneste for å identifisere en person på alle Microsofts nettbaserte tjenester. I løpet av året ventes det ikke overraskende at de vil legge tjenesten inn i Windows Live-familien, samtidig som de vil endre navnet til Windows Live ID.

Slutt på passord

Microsoft skal ha over 30 Live-tjenester under utvikling, deriblant Messenger Live og Office Live. For å kunne ha én innlogging til disse tjenestene har selskapet har sett at det er på tide med en kraftig oppgradering av Passport-tjenesten sin.

En talsmann for Microsoft har bekreftet at Windows Live ID blir den nye tjenesten, som etter hvert også vil benytte seg av selskapets InfoCard-teknologi. Bill Gates fortalte tidligere denne måneden at denne teknologien vil fjerne behovet for Passport, samtidig som teknologien vil gjøre det unødvendig å autentisere seg med passord.

– Vær forsiktig

I løpet av april ventes det at Microsoft vil slippe de første Live-tjenestene ut av betafasen, men størstedelen av tjenestene vil fremdeles testes i lengre perioder. Selskapet lover også at vi vil se mange nye Live-produkter i månedene fremover.

Annonse


Flere advarer imidlertid Microsoft for å slenge Live-navnet på alt de gjør fremover og hevder faren er at man vil utvanne betydningen av navnet, på samme måte som selskapet gjorde med .NET.

– Et par måneder etter at .NET ble lansert begynte markedsapparatet til Microsoft å sette navnet på en hel rekke produkter, fra Windows .NET Server til MapPoint .NET. Navnet ble til slutt betydningsløst og ikke engang selskapet selv kunne forklare hva det betydde, hevder Mary Jo Foley, som står bak nyhetsbrevet Microsoft Watch.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse