Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bekrefter 6 Vista-versjoner

Microsoft bekrefter nå forrige ukes nyhet om seks forskjellige versjoner av Windows Vista. Spørsmålet er om forbrukerne vil gå seg vill i Vista-jungelen.

Windows Vista Beta 1
Forrige uke lekket Microsoft nyheten om at Windows Vista vil komme i seks forskjellige versjoner, i tillegg til to Media Player-frie versjoner for det europeiske markedet.

Strippet billigversjon

På bunnen av lista er Windows Starter 2007. Denne vil mest sannsynlig erstatte dagens Windows XP starter edition SKU. Starter-versjonen bærer ikke navnet Vista, og er en billigvariant av Windows som kun kommer i utvalgte markeder.

Microsoft vil ha to versjoner av Vista Home. Home Basic vil være passe for alle hjem som bare har én PC, men mangler noe av Vista-funksjonaliteten, blant annet Aero Glass-grensesnittet og integrert søketeknologi. Brukere som velger Basic vil måtte bruke separate søkeverktøy i stedet.

Media Center med Home Premium

Ser man derimot på Vista Home Premium har denne Media Center-funksjonalitet, støtte for tablet-PC-er og integrert DVD-brenning. Premium-brukere vil også kunne foreta øyeblikkssøk gjennom hele operativsystemet etter dokumenter, bilder, film, video og musikk.

Windows Vista Business blir oppfølgeren til Windows XP Professional. Det er rimelig å anta at det bare er modellene fra Business og oppover som vil ha støtte for Remote Desktop.

Enterprise kun for VIP-kunder

Windows Vista Enterprise vil fylle kravene til selskaper med ekstraordinære behov. Det er i denne versjonen du får kypteringsfunksjonen BitLocker, samt Virtual PC, flerspråklig kundestøtte og UNIX-tjenester. Enterprise vil kun være tilgjengelig for kunder som er med i Microsoft Software Assurance.

Helt øverst på rangstigen troner Windows Vista Ultimate. I denne versjonen får du alle applikasjonene i Home Premium og Enterprise med enda mer funksjonalitet. Det er fortsatt ikke kjent hvilke godbiter som vil komme eksklusivt i Vista Premium.

Alle de nye Windowsversjonene vil komme med den mye omtalte sidebaren, bortsett fra Starter 2007.

Kilde:

BetaNews

Stikkord: windows