badware

Annonse


Spionvare på svensk

badwareDe fleste som har surfet litt på nettet har sikkert blitt utsatt for ErrorSafe. Plutselig spretter det opp et tilforlatelig pop up-vindu som forteller deg at datamaskinen din kan være i fare, men at det er hjelp å få.

Mange går på limpinnen

ErrorSafe er et spionvareprogram som installerer seg på PC-en din og overvåker dine nettvaner samtidig som den bombarderer deg med reklame. Dette er imidlertid avhengig av at du installerer programvaren.

Erfarne nettbrukere er vanligvis flinke til å unngå spionvare av ErrorSafe-typen, men det er mange eksempler på mindre erfarne surfere som har gått i baret.

Nå også på svensk

Nå har bakmennene bak ErrorSafe tydeligvis funnet ut at pop up-vinduene deres ser enda mer genuine ut dersom de er på et lokalt språk. Nylig kunne IDG.se melde at ErrorSafe nå også opptrer på svensk.

Annonse


Med meldinger som: OBSERVERA: Om din dator har felaktigheter i registerdatabasen eller i filsystemet kan det förorsaka oförutsett uppförande, låsningar och krasher” […] “Vill du installera errorsafe för att göra en kostnadsfri kontroll av din dator? (Rekommenderas), satser ErrorSafe på å lure svenske nettsurfere.

Spyware selger antispyware

Symantec beskriver ErrorSafe som en sikkerhetsrisiko som gir overdrevne rapporter om trusler mot maskinen. ErrorSafe forsøker så å selge et eget program som skal eliminere de påståtte truslene.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse