Annonse


Norsk virus-revolusjon

Tom Lysemose er i følge Apollon – et forkningsmagasin fra Universitetet i Oslo – den første i verden som har utviklet et program som er i stand til å oppdage angrep av ukjente datavirus på en effektiv måte.

Installeres i nettleser

Lysemoses program har fått navnet ProMon, og installeres som en integrert del av nettleseren.

– Hele poenget er at ProMon legger seg inn i programmet, slik som nettleseren Internet Explorer, for å overvåke samspillet mellom programmodulene. Så lenge programmet har lovlige overganger mellom modulene gjør ProMon intet. Men med en gang det skjer en ulovlig overgang, skjønner ProMon at et virus har vært på ferde og stopper programmet prompte, forteller Tom Lysemose til Apollon.

Skal vises for de store

ProMon kan imidlertid overvåke et hvilket som helst dataprogram, slik at det kan komme til nytte med andre applikasjoner som har kontakt med nettet.

Annonse


Programmet, som er en del av Lysemoses hovedoppgave, skal neste måned bli presentert for de store virusselskapene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse