Mac OS X Tiger

Annonse


– Apple dropper OS X

Mac OS X TigerInteroperabilitet er nøkkelen, mener Dvorak, og holder det som grunnen til at han tror Apple nå vil gå bort fra softwaremarkedet og satse utelukkende på veldesignede datamaskiner, MP3-spillere og andre dingser.

Fire magiske tegn

Dvorak mener det fire tegn som tyder på at Apple planlegger et OS-bytte: For det første er Apples switch-kampanje over, uten å ha hatt den store effekten. Det andre er at iPod dropper Firewire fordi PC-brukere er den nye målgruppa. Det tredje tegnet er at iPod ikke har lyktes i å få folk over på Mac og det fjerde tegnet er – grøss og gru – Mac med Intel-prosessor.

– Til syvende og sist er det det add-onns og tilleggsprogrammer som kommer til å avgjøre om OS X får et videre liv, skriver Dvorak i PC Magazine. Han tror personlig at Windows’ åpenhet og interoperabilitet vil gjøre programmet til vinneren blant operativsystemene, selv om mange mener det er et skikkelig drittprogram.

Karikaturtegninger av Dvorak

Reaksjonene fra Mac-leiren har selvfølgelig ikke latt vente på seg. Diverse forum verden over er blitt fylt opp med hatefulle innlegg mot Dvorak. Skribenten har til og med fått sine egne karikaturtegninger.

Mac-nettstedet The Mac Observer avfeier Dvorak som en oppvigler of en ryktemaker. Der hevdes det at Mac aldri vil gå over til Windows så lenge Steve Jobs er Apple-sjef.

Annonse