Annonse


Hacker avslørt av lesere

Reporterne i avisen Washington Post er ellers meget flinke til å holde sine kilder hemmelige. I over 30 år hemmeligholdt de identiteten til Deep Throat, hovedinformanten bak Watergateskandalen som til slutt førte til President Richard Nixons avgang.

«Hemmelig» kilde avslørt på under et døgn

Etter at avisen nylig publiserte en artikkel som beskrev hvordan hackeren 0x80 kapret PCer verden over til å sende ut spam, tok det denne gang under ett døgn før en våken nettbruker hadde funnet ut nok om artikkelens hovedkilde til å kunne identifisere ham som en hacker fra Oklahoma.

Skjult informasjon i bilder

De viktigste ledetrådene kom fra en av artikkelens bilder, eller nærmere bestemt bildets såkalte META-tag. Alle JPEG-bilder har en META-tag som gjør det mulig for fotografen å lagre informasjon om bildet: for eksempel hva slags kamera som ble brukt. I dette tilfellet var det informasjon om hvor bildet ble tatt som førte til klappjakten.

Det er nå bare et tidsspørsmål før myndighetene i USA plukker opp den uheldige hackeren.

Annonse


Kilder:
The Inquirer
Slashdot
Washington Post

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse