WiFi

Annonse


Trådløst og superraskt

WiFiDen nye teknikken kalles WiFiber og er akkurat nå under utprøving i Trump Towers i New York. Senderen og mottageren takler overføringshastigheter på opptil 1 gigabit per sekund. Det betyr at en videofilm på 90 minutter kan streames fra det ene tårnet til det andre – en avstand på nesten to kilometer – på under seks sekunder.

Bruker annen frekvens

Teknologien er utviklet av det nystartede selskapet Gigabeam og sender på frekvenser mellom 75 og 90 gigahertz. I motsetning til konkurrentene, som sender på frekvenser som legger seg tett opptil synlig lys, vil ikke Gigabeams signaler i stor grad påvirkes av tåke og yr. Rekkevidden vil bli redusert ved kraftig regnvær.

En annen fordel Gigabeam fremhever med sine frekvenser er at de ikke bruker de tradisjonelle frekvensene på 2.4 og 5 gigahertz. Disse båndene er så tungt trafikkert at det kreves tunge algoritmer og routere for å holde orden på datamengdene.

Krever ubrutte siktlinjer

Den maksimale rekkevidden for WiFiber er 16 km, redusert til en tidel av dette ved kraftig regn. Til tross for sin banebrytende teknologi sliter imidlertid Gigabeam med det samme problemet som mange av sine konkurrenter: Å få til ubrutte siktlinjer for overføring av data. Likevel kan denne teknologien komme til å bli et alternativ til WiFi for mange bedrifter.

Annonse


Kilder:
Technology Review
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse