Annonse


Mer EU-trøbbel for Microsoft

ECIS, den europeiske gruppen for interoperative systemer, har klaget Microsoft inn for EU-kommisjonen for misbruk av markedsmakt. ECIS består blant annet av Oracle, Sun Microsystems, Nokia og RealNetworks.

Vil ha åpen kildekode

Microsoft har også tidligere blitt klaget inn for konkurransehemmende praksis. Da ble utfallet at EU-domstolen påla selskapet å slutte å selge Windows med Media Player, da dette ga Media Player et urettferdig konkurransefortrinn i forhold til konkurrentene.

Kjernen i klagemålet er at ECIS vil ha Microsoft til å åpne kildekoden i Windows slik at andre står fritt til å utvikle tilleggsapplikasjoner til operativsystemet.

Avfeier anklagene

Microsoft avfeier klagen som misunnelse fra nervøse konkurrenter:
– Vi har blitt vant til at lanseringer av banebrytende innovativ teknologi som Windows Vista og Office 12 får konkurrentene til å klage, heter det fra Microsoft.

Annonse


Ifølge Microsoft forsøker IBM og andre konkurrenter å bruke regulatoriske virkemidler for å oppnå konkurransemessige fordeler for seg selv.

– Vi er innovative

– De møter oppfinnsomhet med søksmål, sier Microsoft i en melding, ifølge Reuters

ECIS mener at Microsoft Office er et godt eksempel på hvordan Microsoft misbruker sin markedsmakt, siden det hindrer andre applikasjoner i å kjøre fullt opp mot Windows. Organisasjonen mener det nå er på tide at EU-kommisjonen setter hardt mot hardt i forhold til Microsoft.

Kilder:
Reuters
BBC

Annonse