Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hva er Windows Live?

I ukas podcast spør vi produktsjef Phil Holden hva det egentlig betyr når Microsoft nå slenger etternavnet «Live» på alt de gjør.

Phil Holden, Microsoft Windows Live
Microsoft mener virkelig alvor med Windows Live, som er det nye parapblybegrepet som selskapet akter å bruke på et bredt utvalg av nettleserbaserte tjenester i tiden fremover.

Og det stikker langt dypere enn bare oppdaterte versjoner av MSN Messenger og Hotmail (som begge to blir kraftig overhalt i år og relansert under Windows Live-navnet).

Mye i beta

En god pekepinn på noe av det som faller inn under Live får du ved å surfe innom Ideas.live.com, der en rekke av de planlagte tjenestene og programmene kan testes ut i betaversjon.

Spesielt interessant er kanskje den nye skreddersybare hjemmesiden man kan sette opp på Live.com, eller Windows Live Expo – som er et avansert system for kjøp, salg og bytte mellom brukerne, og dermed en slags konkurrent til både eBay og Craigslist.

Microsoft forklarer

I ITavisen Podcast 028 ser vi nærmere på fenomenet Windows Live, og tar en prat med Microsofts produktsjef Phil Holden.

– Når vi snakker om Windows Live er det sentrert rundt et knippe programvaretjenester som først og fremst handler om å knytte deg til både den informasjonen og de menneskene som betyr mest for deg i livet. Dette manifesterer seg i form av ting som nettsider, e-post og Messenger-kontakter, sier Holden til ITavisen.

Du kan høre hele intervjuet med Holden ved å laste ned ITavisen Podcast 028.

Stikkord: internett