Annonse


Filmbransjen saksøker søkesider

For første gang går Motion Picture Association of America(MPAA) direkte ut mot nettsteder som indekserer og søker gjennom innhold i fildelingsnettverkene, men som ikke selv verken distribuerer eller oppbevarer målet for disse søkene på sine egne serverer.

Hitlisten

MPAA saksøker Torrentspy.com, IsoHunt, BTHub.com, TorrentBokx.com, NiteShadow.com, Ed2k-It.com, NZB-Zone.com, BinNews.com og DVDRs.net, og understreker med det at de anser selve fildelingstilbyderne og søkemotorene som fører brukerne inn til tjenestene som to sider av samme sak.

– Å få uskadeliggjort disse mektige fildelingsnettverkene er et viktig skritt i å stanse piratbølgen på nettet, sier MPAAs antipiratsjef John Malcom.

Linking-spørsmålet

Denne juridiske strategien har naturlig nok ført til ikke få hevete øyebryn, siden vanlige søkemotorer som Google, MSN Search og Yahoo også kan benyttes til å finne lenker til opphavsrettsbeskyttet materiale.

Annonse


Søkemotorer er riktignok beskyttet fra slike søksmål under den mye omdiskuterte amerikanske DMCA-loven (Digital Millenium Copyright Act), men kun hvis selskapet bak tjenesten ikke er klar over at lenkene fører til piratkopier, hvis søketjenesten ikke tjener økonomisk på lenkene, og hvis lenkene raskt blir fjernet så snart tjenesteleverandøren blir gjort oppmerksom på dem.

BitTorrent jobber med MPAA

Den offisielle BitTorrent-søkemotoren integrert i standardklienten, som man kan hente ned fra BitTorrent.com, er blir kontinuerlig «rensket» for torrents som viser til piratkopierte filmer, i tråd med en avtale mellom BitTorrent og MPAA.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse