eDonkey

Annonse


eDonkey-server stengt

eDonkeySveitsisk og belgisk politi har samarbeidet om å stenge en stor del av fildelingsnettverket eDonkey. eDonkey er et P2P(peer-to-peer)-nettverk som i hovedsak er brukt til å distribuere opphavsrettsbeskyttet innhold som film og musikk.

Bakmannen arrestert

Razorback2 var den største serveren på dette nettverket. Filmbransjens organisasjon MPA (Motion Picture Association) er derfor svært fornøyd med at den er tatt ned.

– Sveitsiske myndigheter arresterte i dag bakmannen i hans bolig i Sveits og gjennomsøkte hjemmet hans. Samtidig beslagla belgisk politi nettstedets servere på et webhosting-senter i Brussel, heter det i en melding fra MPA.

Fortsetter å dele filer

I 2005 ble det anslått at eDonkey hadde opp til tre millioner brukere fordelt på mellom 100 og 200 servere. Razorback2 var den klart mest populære serveren, med ca. én million brukere.

Annonse


Musikk- og filmbransjen har lenge lagt skylden for dalende dalgstall på fildeling og P2P-nettverk. Bransjeorganisasjonene har vunnet flere seire over eDonkey og tilsvarende tjenester opp gjennom årene, men hittil viser det seg at brukerne bare flytter sine aktiviteter videre til andre tjenester, slik de gjorde da Napster i sin tid ble nedlagt.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse