ApplelogoMED-ORM

Annonse


Ny orm for Mac oppdaget

ApplelogoMED-ORMHittil har mac-brukerne vært lykkelig forskånet for virus og andre uhumskheter som Windows-brukere daglig må forholde seg til. Nå kan det være slutt på den lykkelige tiden.

Bekymrer ekspertene

For tredje gang på en uke er det oppdaget ormer som utnytter sårbarheter i Apples operativysstem for Mac. Hittil har de oppdagede angrepsforsøkene ikke blitt karakterisert som særlig alvorlige, men den siste varianten bekymrer sikkerhetsekspertene.

Dersom du besøker en ondsinnet nettside med Apples nettleser Safari kan rootkits, bakdører eller annen onsdsinnet programvare bli installert på maskinen uten at du merker noe. Det innebærer at angripere kan kjøre script på maskinen din fra et helt annet sted.

Vet ikke når fiksen kommer

Apple jobber nå med å fikse problemet, men kan ikke si noen dato for når dette vil være klart.

Problemet ligger i hvordan Apples OS X behandler arkiv-filer. En angriper kan dermed skjule ondsinnet kode i en zip-fil på en nettside. Denne koden vil så bli eksekvert av OS X.

Denne typen sårbarhet på PC-er blir vanligvis brukt til å installere spyware eller adware hos intetanende PC-eiere. Sikkerhetseksperter betegner feilen som kritisk.

Kilde:
News.com
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse