Annonse


Vurderer nettnekt for fildelere

Dommen regnes som en stor seier for fildelingsmotsandere i Danmark, og er et direkte resultat av rettsvesenets tolkning av EUs såkalte Infosoc-direktiv.

– Dette er et gjennombrudd. Loven kommer til å gjøre det mye lettere for antipiratgruppen i Danmark å tvinge en nettleverandør til å stenge en oppkobling der det kan bevises at det foregår fildeling, sier Jakob Plesener, advokat for den danske antipiratgruppen.

Sverige kan følge etter

Ifølge Computer Sweden kan det være aktuelt å gjennomføre en ny vurdering av Infosoc-direktivet også i Sverige, som foreløpig har valgt å legge seg på en mildere linje enn i Danmark

Det svenske Justisdepartementet ser nå nærmere på den digitale opphavsrettsreglementet og EUs sanktionsdirektiv, som skal harmonisere lovgivingen rundt patenter, varemerker og opphavsrett i medlemslandene.

– Det er ikke utelukket at loven endres. Vi arbeider med spørsmålet, men det tar tid å gå gjennom hele dette området. Mer kan jeg ikke si, sier Stefan Johansson, sjef for utredningen i det svenske Justisdepartementet.

Kilde:
Computer Sweden

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse