Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tar betalt for Gervais-podcast

Lydbokspesialisten Audible tar over den superpopulære podcasten fra The Office-skaperen Ricky Gervais. Dermed er det slutt på gratis moro.

Ricky Gervais
Gervais og hans partner Karl Pilkington har fått latterkulene til å sitte løst hos fansen med sin podcast Monkey News. Hittil er det laget 12 episoder som har vært gratis for abonnentene.

50 kr per sesong

Podcasten har vært enormt populær, og har lenge ligget på topp på nedlastingslistene i Apples iTunes. Nå overtar lydbokspesialisten Audible rettighetene til sesong 2 og 3 av Monkey News .

Prisen for neste sesong av Monkey News vil være 1,95 dollar (ca. 14 kr) per episode. Hele sesongen får du for 6,95 dollar (ca. 50 kr). Gervais, som har hatt kjempesuksess med den bisarre TV-komedien The Office, vil gi ut minst fire episoder per sesong.

Vil selge på iTunes

Det er første gang noen prøver å tjene penger på å selge en podcast. For Audible handler prosjektet om å vise folk at det er lettere å tjene penger på podcast i deres format enn i MP3-formatet.

Audible satser på å selge de nye episodene av Monkey News via iTunes, i tillegg til sine egne hjemmesider. Audible samarbeider i dag med Apple om lydbokinnholdet i iTunes.

Kilde:
News.com

Stikkord: internett, mp3